Orkdal Sparebank

Skaunnytt.no Lokalavis på nett!

Redaktør: Jørund Leraan
tlf. 917 68 114
jorund.leraan@gmail.com

fredag,
19. september
Logge inn

Tomt hus i Husbyrena

E-post Skriv ut PDF

Klokkargården Husbyrena står tom. Skaun kommune vet fortsatt ikke hva de skal bruke eiendommen til, men det kan bli barnehage der, skriver avisa Sør-Trøndelag.

Gården, som gjerne kalles bare Rena, ble kjøpt av kommunen i 2008 for 2,6 millioner kroner, med en klausul om at husene skulle brukes til kulturformål i ti år. Så langt er dette ikke oppfylt fra kommunens side. I et par års tid fra 2011 til senhøsten 2013 var Rena utleid til bolig, men ellers har husene stått tomme siden eiendommen ble kjøpt i 2008.

- Akkurat nå er det ikke bebodd, men kultur (kulturenheten i kommunen; red.mrk.) har det til vurdering hva det skal brukes til, sier ordfører Jon P. Husby (Sp) til ST.

Enhetsleder for kultur, fritid og frivillighet i Skaun kommune, Edvin Langmo, sier han ikke er kjent med at kulturenheten  arbeider med hva Husbyrena skal brukes til. - Utleieforholdet opphørte på senhøsten. Etter det har vi ikke drevet med noe arbeid med dette. Vi har ingen visjoner om hva Rena skal brukes til, sier han til ST.

Ordfører Jon P. Husby sier det er uaktuelt for kommunen å selge eiendommen. Men han utelukker ikke at kommunen vil fortsette å leie ut Rena. Det skal vurderes å benytte det til barnehage. Konsulent Anne Bergem i Skaun kommune sier til ST at de skal vurdere om eiendommen kan brukes til barnehage. Nå avventer man søknadsfristen for barnehager 1. februar for å se på behovet for plasser på Kjerksida, og dermed om Rena kan være aktuell som en avdeling under Venn oppvekstsenter.

Les også:

- Viktig å utvikle Rena

- Visjoner for HusbyrenaLegg til artikkel på Facebook eller Twitter
Facebook! Twitter!
 

For å legge til kommentar, registrer deg eller logg inn.

Skaun Folkebibliotek
ComputerLab Ltd

Statistikk

Medlemmer : 54
Innhold (artikler) : 4239
Nettlenker : 6

Søke i SkaunNytt

Tele-Land
Buvik Kafe og Selskapsmat
Vedannosne
Søk hele 1881
K.Solem Snekkeri
Allbrukshuset BA
Ledig annonseplass
Ledig annonseplass