Orkdal Sparebank

Skaunnytt.no Lokalavis på nett!

Redaktør: Jørund Leraan
tlf. 917 68 114
jorund.leraan@gmail.com

onsdag,
27. august
Logge inn

Solid fylling mot sjøen

E-post Skriv ut PDF

Dette er den nye steinfyllinga utenfor Tangentunet i Buvika. Den skal beskytte eiendommene mot bølger og storm.

Den 20 meter brede fyllinga mellom bygningene og sjøen ble ferdigstilt i forrige uke - akkuat til stormen Ivar slo til. Bølgende ble effektivt stoppet av de store steinene som ligger øverst i errosjonssikringa.

Det var verre for to år siden - i jula 2011. Da kom stormen Dagmar med stormflo og bølger som slo mot vinduene til beboerne i første etasje. Dagmar grov vekk plena og det som var igjen av den gamle steinfyllinga (bildet til høyre).

Det var en skremmende opplevelse for beboerne, og de fryktet at nye stormer ville komme. De krevde at noe måtte gjøres for å sikre Tangentunet mot sjøens herjinger.

Men det skulle altså gå nesten to år før den nye steinfyllingea var på plass. I den 20 meter brede fyllinga mellom bygningene og sjøen er det fylt på 2000 kubikkmeter med knust stein - «toppet» med et solid lag plastringsstein. - Nå er det dimensjonert for de aller største uværende som kan komme. Nå kan stormene bare komme, sier styreleder Erik Johansen i Tangen borettslag til avisa Sør-Trøndelag.

Selve steinfyllinga koster 1,1 millioner kroner, men hele prosjektet har en kostnadsramme på 1,6 millioner kroner. Skaun kommunestyre vedtok i fjor å bevilge 1,1 millioner kroner til prosjektet, resten må borettslaget dekke selv.

Jørund Leraan (tekst og foto)Legg til artikkel på Facebook eller Twitter
Facebook! Twitter!
 

For å legge til kommentar, registrer deg eller logg inn.

Skaun Folkebibliotek
ComputerLab Ltd

Statistikk

Medlemmer : 54
Innhold (artikler) : 4187
Nettlenker : 6

Søke i SkaunNytt

Tele-Land
Buvik Kafe og Selskapsmat
Vedannosne
Søk hele 1881
K.Solem Snekkeri
Allbrukshuset BA
Ledig annonseplass
Ledig annonseplass